Kommande utställningar  

 

Ateljé C.Walker

Stationsvägen Lundsbrunn

Blandteknik måleri- C.Walker

Återbruk av retrokameror- L. Walker 

Flertalet konstnärer och café. Läs mer om oss på Rydenska huset här Rydenska huset

 

        

 

 

 

 

 

 

Några nedslag i tidigare utställningar, events och uppdrag

 

 Vårrundan Hellekis säteri- Det gåtfulla folket

Utställningen som presenterades på Hellekis säteri i maj 2017 hette Det gåtfulla folket och tekniken var framför allt akvarell och akryl där barn och deras fantasivärldar stod i fokus.

Jag började processen inför denna utställning i tanken på trädgårdar och det magiska som finns i dessa, jag tänkte på böcker jag läst som barn, Den hemliga trädgården, Det röda trädet, Simon och ekarna... det finns så mycket litteratur som har trädgårdar och speciellt träd som hjärtat i sina berättelser, både bland sagor för barn och vuxna.

Det jag minns som de starkaste och möjligtvis mest harmoniska minnen från barndomen är dagar i skog, under eller uppe i träd. Ljuset under en stor kastanj vi hade på gården.

Astrid Lindgren svarade i en intervju på frågan vad hon mindes mest från sin barndomstid.

"Naturen som omslöt mina dagar då och fyllde dem så intensivt att man som vuxen knappast kan fatta det. Stenar och träd, de stod oss nära nästan som levande väsen, och naturen var det som hägnade och närde våra lekar och drömmar"

Trots att barn inte lever lika nära naturen som på Astrids tid så vill jag se att den är lika viktig och att barn leker som bäst där, om de får möjligheten. Barn har en sådan ärlighet och frihet i sig som går hand i hand med det magiska i en gammal ek eller en vacker kastanj. If you look the right way, the whole world is a secret garden.

 

In the Mode -Välgörenhetsgala 

En alternativ modeshow för välgörenhet med konstauktion och artister. C. Walker skänkte en målning till galan Lidköping som auktionerades ut och där alla intäkter gick till förmån för bl.a Clowner utan gränser, kvinnoprojektet Khatoon/Tehusen samt till lokala insatser för integration. 

 

Stipendieutställning på Halmstad slott 2017 

Det var mycket berikande och glädjefyllt att bli uttagen till Galleri Bluelights jurybedömd stipendieutställning på Halmstad slott.

​Så här skriver Galleriet själva om utställningen.


"Det har återigen slagits rekord med sökande till vår jurybedömda stipendieutställning och juryn har återigen haft ett väldigt spännande arbete. I år var det 401 sökande . Bidragen har kommit från ett flertal länder i Europa förutom bidrag från Sverige från norr till söder. Mångfalden är enorm. Vi har därför utökat antalet antagna i år till 62 st.

 

 

Utställning av Det Gåtfulla Folket - Caroline Walker

Utställning av Det Gåtfulla Folket